dhcn
21-07-2017
Herplaatserpagina
Soms komt het door omstandigheden voor dat we een nieuw huisje moeten zoeken voor een hond. Kijk hier voor de voorwaarden tot plaatsing
Herplaatsers (Klik op de naam om direct naar het paginagedeelte van de betreffende hond te gaan)
aanmeldingen:

Nestor, Stanley, Django, Mirza, Bear, Boris

gereserveerd: Woezel,
herplaatst: Balou
via asiel

Woezel gereserveerd

Mooie Duitse herder teef (Woezel) circa 5 jaar zoekt een nieuw baasje met, tijd en ervaring.


Ik heb Woezel in februari 2017 gekocht bij een fokker in Duitsland (Altdeutsche Schaferhunde “Von Schloss Bladerhorst”) voor mijn vader. Woezel was niet meer bruikbaar om mee te fokken ivm problemen met haar eierstokken. Dit is inmiddels opgelost, wij hebben haar laten castreren. 

woezel


Woezel heeft een goed karakter, is gezond, luistert goed en voelt en gedraagt zich goed bij mensen en kinderen, echter de overgang van kennel naar een gezinssituatieis voor haar niet makkelijk geweest en daar hebben wij ons in vergist, ze heeft duidelijk veel meer activiteit en begeleiding nodig dan wij hadden gedacht en wij aan haar kunnen geven. 

woezel


Zij is voorla onzeker in de omgang met anderen honden. Met hele rustige onderdanige honden gaat dit meestal goed, maar vaak reageert ze aanvallend, onze inschatting is dat ze dit doet vanuit onzekerheid oftewel, ze weet niet goed wat ze moet doen. Dit gedrag kan met goede begeleiding omgebogen worden. We hebben een paar maanden met haar getraind met een erkende hondeninstructeur en vooruitgang gezien maar dat heeft tijd nodig. Mijn vader kan dit door omstandigheden niet doen. Woezel verblijft op dit moment tijdelijk bij een gastgezin, we zien dat ze met de juiste begeleiding het hartstikke goed doet, ze is een stuk rustiger, luister goed en het lijkt erop dat haar reactie op andere honden minder wordt, niet gezegd dat ze daar geen extra begeleiding voor nodig heeft, maar we zijn veel positiever over de mogelijkheden voor herplaatsing.Wij zouden het fantastisch vinden als Woezel nog een tweede kans krijgt, bij baasjes die tijd hebben om met haar op pad te gaan en te trainen en ervaring hebben met Duitse herders.. 

Mvg.,
Kristel

 

woezel

Bear

Helaas zijn wij tot ons verdriet tot de conclusie gekomen dat onze duitse herdershond Bear beter af is bij andere baasjes. 

Wij merken aan hem dat hij claimerig, jaloers en territoriaal is geworden in sommige situaties. Hij heeft nog nooit iemand of een andere hond gebeten maar om dit te voorkomen heeft deze hond een baas nodig die tijd, energie en vooral ruimte en karakter heeft om met hem aan de slag te gaan. Dit komt hij bij ons te kort, mede omdat het niet consequent genoeg kunnen zijn en omdat wij allebei 40 uur werken. 

Wijzelf wonen aan het bos en gaan gemiddeld 2 uur per dag met hem uit. Wij laten hem dan los lopen bij ons achter in het bos en dan gooien we met het balletje om hem zijn energie kwijt te laten raken. Wij hebben hem teveel behandeld als een knuffelhond in plaats van als een werkhond. Dit komt voornamelijk om hoe wij zijn en omdat het onze eerste hond is. We vinden het verschrikkelijk dat we deze foute inschatting hebben gemaakt.

Bear is een gecastreerde reu, geboren op 29 oktober 2015. Hij is goed gesocialiseerd, hij speelt met alle soorten honden. Bear heeft geen stamboom. Het een fantastische hond. Waaks, speels,gek op aandacht en hij vind het heerlijk om achter balletjes/stokken aan te rennen en te zwemmen. Hij vind het geen probleem om in de auto te zitten. Hij woont alleen met ons, geen andere honden of katten. Zodra hij op straat loopt en een kat tegen komt rent hij er heel hard achteraan. Als hij bij mijn moeder op visite is en hij ziet de katten van haar dan vind hij die echter niet zo heel interessant. Hij kan prima +- 6 uur alleen thuis blijven en hij sloopt niets. Hij trekt een beetje aan de lijn, hij is voornamelijk gewend om los te lopen hier in het bos. Echter toen we bij een meertje gingen zitten om Bear even lekker te laten zwemmen en spelen claimde hij als het ware het meertje en alle stokken. Hij liet hierbij overduidelijk z'n voortanden zien en ging achter andere honden aan om ze weg te jagen. Doordat hij niet zo goed luistert als een herdershond kan en door dit incident zijn wij tot de conclusie gekomen dat Bear beter af is bij een andere baas. 

Hij heeft alle inentingen (inclusief rabiës tot 2019), ontworming en ontvlooiing gekregen. 

Wij hopen een geschikte baas voor deze ontzettend lieve hond te vinden.

Email: daniel_vanderpol@hotmail.com
Telefoon: 0642170387

Django

Beste herders liefhebbers,

Helaas moet ik met pijn in mn hart op zoek naar een ander tehuis voor mijn duitse herder django. Het is een reu van 3 jaar en gecastreerd. Het liefst wil hij 24 uur per dag met je bezig zijn ontzettend speels maar ook enorm beschermend

Dit omdat ik hem niet meer aan kan en door mijn gezondheid  niet in staat ben om met hem te trainen.en veel met hem bezig te zijn.  Het is een hond met gebruik aanwijzing en hele sterke eigen wil. Met goede aanpak krijg je dat er mischien wel uit. Als je met hem bezig ben gaat hij wel helemaal voor je en is gek op ballen en stokken.


Het liefst zou ik hem bij iemand willen plaatsen die alleen is of met zn 2en zijn en de mogelijkheid heeft om met hem te trainen of  die een terrein wil laten bewaken maar waar hij ook binnen kan.ik vertrouw hem niet met kinderen. iemand die weet hoe je hem getraind en dr onder krijg zou er een gouden hond aan hebben. Helaas heb ik dat zelf niet kunnen doen door mijn gezondheid. Dus ja hij is mij nu aardig de baas. Ook heeft hij een hele sterke reuk dus zou voor speurder ook fantastisch zijn als je weet hoe je moet doen.

Hoop dat jullie mij kunnen en willen helpen naar het zoeken voor een geschikte plek.

Voor meer info
0621682452 of mail
Alvast bedankt 

Mirza

Ik heb Duitse herder van bijna 3 jaar. Reu.

Kan goed met kinderen overweg, maar minder met andere honden.
Kleur zwart met bruine poten.
Stamboom in bezit.

In verband met verhuizing naar appartement herplaatsing.

Wil ik hond niet aandoen.
Lief karakter knuffelt graag zeer waakzaam.

Actieve hond.

Mijn contact gegevens zijn.
Anny Duijkers 
Tel:0654260317

Emailadres duijkersheije@gmail.com

 

Nestor

Nestor is een hele zachtaardige, aanhankelijke en speelse Duitse herder reu van bijna 2 jaar oud. Hij is ingeënt en ontwormt, heeft geen stamboom.
nestor

Nestor is zindelijk, kan een paar uur alleen thuis zijn, vindt autorijden erg leuk, hij is heel waaks en hij is verzot op spelen met tennisballen en stokken. Nestor is daarnaast een erg energieke, krachtige hond, die de neiging heeft aan de lijn te trekken. Het is van belang dat zijn nieuwe baas consequent is en overwicht heeft. Het is geen beginnershond. Nestor is erg gevoelig voor complimentjes en corrigeren met zachte hand. Los loopt hij heel goed mee, luistert hij goed en houdt hij zijn baas constant in de gaten.

nstor
Nestor is wel een eenkennige hond. Hij is absoluut niet agressief, maar volgens de gedragstherapeuten die ik in het afgelopen anderhalf jaar geraadpleegd heb, is hij onzeker in het bijzijn van vreemde mensen, wat zich uit in blaffen. Kleine hondjes en kinderen vindt hij niet leuk en het is beter dat hij bij hun uit de buurt blijft. Middelgrote en grote honden zijn meestal geen probleem. Als je zijn vertrouwen eenmaal gewonnen hebt, heb je een prachthond aan hem. Nestor komt het beste tot zijn recht bij een alleenstaand persoon en bij voorkeur zonder andere huisdieren. Op een erf zou hij een uitstekende waakhond zijn, maar hij is niet gewend om dag en nacht buiten te zijn.

Als u geïnteresseerd bent, kunt u mij mailen: patriesz@ziggo.nl. Met vriendelijke groet, Patricia.

nestor

Stanley

Hallo allemaal,

Ik wil graag aan jullie iemand voorstellen! Zijn naam is Stanley, een prachtige en lieve 4-jarige reu (geb. november 2012) Komt uit België..
-          een kruising Duitse herder x Border collie, afkomstig uit Nederland.
-          gevaccineerd, gechipt, gecastreerd en niet in het bezit van een stamboom.
-          valt onder de klasse middelgrote hond.
-          kan goed tegen autorijden, maar is niet gewend aan een kennel.
-          daarnaast kan hij wel een aantal uren alleen thuis blijven.
-          is niet gewend aan kinderen.
-          is bekend met katten, met bepaalde katten kan hij goed opschieten en met andere niet.
-          is niet geschikt als waakhond op een bedrijfsterrein.

Het is geen hond voor beginnende hondenbezitters en enige ervaring/kennis van (beiden) rassen zijn wel gewenst.
Stanley is erg baasgericht, wil super graag voor je werken, is alert en waaks, dit zijn eigenschappen waar beiden rassen over beschikken.
Stanley kan goed met andere honden, hij zit nu dagelijks in de hondenopvang en ook buiten is het geen probleem (zover het geen ontzettende dominante reuen zijn). Hij is niet voldoende gesocialiseerd met hardlopers en paarden/ruiters, hierdoor wil hij deze achterna en ernaar happen. Dit gedrag is ontstaan en is hij niet voldoende in getraind. Hij is met een duidelijke aanpak wel goed te trainen.

Helaas was Stanley al een keer herplaatst en kwam bij een stichting vandaan op een leeftijd van slechts 1,5 jaar oud. Hierdoor heeft hij op jonge leeftijd niet de benodigde stabiele basis gekregen die een hond nodig heeft. Door zijn verleden is hij tegenover onbekenden erg onzeker, wat zich uit in blaffen of zelfs in een snauw.
Vanwege mijn scheiding kan ik Stanley niet meer bieden wat hij nodig heeft en ook verdient. Daarom ben ik helaas genoodzaakt om Stanley te herplaatsen. Zijn nieuwe baas(jes) moeten veel tijd hebben om in hem te investeren, dan wordt het een super hond!

Momenteel flybalt Stanley al anderhalf jaar en dit is echt zijn lust en zijn leven. Het liefst wens ik dat zijn nieuwe baas met Stanley verder gaat flyballen of een andere actieve sport met hem gaat beoefenen, hij is erg leergierig.

Zie je je zelf als het nieuwe baasje van Stanley waar hij tot het einde van zijn leven kan verblijven?

Voor meer informatie neem dan contact op via ch.hopfi@web.de

Balou is herplaatst

 

Boris

Ik wil Boris, een langharige Duitse herderreu een andere toekomst te geven. Alvorens de reden daarvoor toe te lichten zal ik u Boris en zijn achtergrond schetsen.

Boris is een ´afstandshond ' die op een leeftijd van een half jaar bij ons is gekomen en werd het gezelschap van onze Mechelse herderteef Sascha, eveneens een afstandshond. Samen hebben ze het goed en door de woonomstandigheden en uitlaatmogelijkheden altijd veel vrijheid gehad. Boris is daardoor weinig gewend aan de riem te lopen al gaat dat op zich aardig. Het is een zachtaardige hond met wel wat angsttrekken die eigenlijk alleen tot uiting komen in contact met andere honden. Daar hij die weinig tegenkomt is de mogelijkheid om daar gedragstherapeutisch wat aan te doen niet benut. Met mensen speelt dat helemaal niet, het is een vriendelijke hond die geen agressief of angstig verdrag vertoont, ook gewoon mee gaat in een eettentje etc. en in de ontmoeting met andere honden preventief heel goed corrigeerbaar is en onder de tafel blijft liggen als dat gecommandeerd is. Hij is wel waaks op eigen erf, zoals normaal is natuurlijk.

Het is een actieve hond, zonder enig lichamelijk gebrek, een plaatje om te zien, fantastische zwemmer, onvermoeibare apporteur en naast de fietsloper. Qua karakter wel ondergeschikt aan de oudere Mechelse herder teef en daarin volgzaam ( waar zij gaat, gaat hij ).

Boris is ruim 5 jaar en heeft geen stamboom.

In de aanstaande nieuwe woon- en werkomstandigheden van mijn zoon - de eigenlijke baas van Boris -kan hij geen hond houden en zelf kan ik in nieuwe woon en privé omstandigheden (emigratie) ook geen twee honden ( meer) houden. 

Uiteraard tot nadere toelichting bereid.

Hans Schipper, Renesse
Tel : 0636184965
schipper_j@hotmail.com