dhcn
18-09-2017

10-09-2017 DHCN Strandwandeling Katwijk-Noordwijk

Hoewel er in de ochtend nog her en der een buitje valt, en het zelfs tijdens t verzamelen nog wat spettert lopen we uiteindelijk toch een droge wandeling, met zelfs een doorkomend zonnetje. En maar goed ook, want de wind is behoorlijk hard. (Dat wil je met slagregen niet mee maken) En toen kwamen er toch weer meer wandelaars mee lopen dan was verwacht.
In kolonne vertrekken we naar zee. Pas op t strand worden de riemen netjes losgemaakt en zo ‘waaien’ onze herders wat beter uit dan bij afgelopen voorjaarswandeling.
Het zeer brede strand laat iedereen ook flink uitwaaien. Met wind in de rug lopen we sneller en zo zijn we eerder dan verwacht bij Take 2. Vlak voor de strandtent ontmoeten we de eerste 2 ‘Lucky Angels’ die daar hadden afgesproken. (pups uit ons laatste nestje) De andere 2 Lucky’s komen er vlak achteraan. Altijd zo leuk om weer nestgenoten terug te zien! En er zijn nog meer ‘familieleden’ aanwezig.
Door de harde wind is t niet zo druk als anders en heeft iedereen wel een zitplaats, zowaar nog in t zonnetje ook. Het is toch weer een vermelding waard dat alle herders even zoet en rustig aan de voeten van hun baasjes liggen, er valt geen onvertogen woord. Echt mooi om te zien!
Na de pauze blijken er, zoals altijd, al een aantal huiswaarts te zijn gekeerd. De groepsfoto laat dus wat minder wandelaars zien.
Terug naar Katwijk hebben we de wind flink tegen en is het behoorlijk ploeteren. Je kan bijna op de wind zitten en t zand knarst tussen de kiezen. Maar dat mag de pret niet drukken. De herders genieten en de baasjes niet minder.
In Katwijk kunnen we lekker bij komen en wordt er weer heerlijk gegeten, gedronken, gekletst en gelachen.
Iedereen bedankt voor de gezelligheid, het was leuk. En het is steeds weer een feest om je eigen nakomelingen terug te zien!

Maj

foto's Joke

foto's Maj